Sou aquí: Inici Notícies S’unifica tota l’activitat d’Intervencionisme en un únic espai a l’HUV

S’unifica tota l’activitat d’Intervencionisme en un únic espai a l’HUV

Totes les proves i tractaments que requereixen anestèsia o sedació -ja siguin ambulatòries, hospitalàries o urgents- es realitzen des d’aquest mes de juny a l’Hospital Universitari de Vic

Jun 22, 2020
S’unifica tota l’activitat d’Intervencionisme en un únic espai a l’HUV

Prova d'intervencionisme a l'HUV

Des d’aquest mes de juny, tota l’activitat d’Intervencionisme, és a dir, aquells procediments mèdics o diagnòstics invasius pels quals cal anestèsia, es realitzen a l’Hospital Universitari de Vic. Concretament, a la planta 1:1, on s’hi ha ubicat en un mateix espai tota l’activitat d’intervencionisme d’hospitalització i urgències –que ja es feia a l’HUV- i ambulatòria -que fins ara es realitzava a la primera planta de l’edifici C de la Clínica de Vic-.

 

Cada any, prop de 6.000 pacients d’Osona es realitzen alguna prova d’intervencionisme que necessita sedació o anestèsia. En aquestes exploracions i tractaments, hi participa un equip multidisciplinari de professionals, des dels anestesiòlegs, passant per les infermeres expertes en anestèsia i reanimació, així com metges i infermeres d’altres especialitats mèdiques. El fet d’haver unificat tota l’activitat en un mateix espai fa que es puguin optimitzar millor els equips i agilitzar els aspectes logístics de material i magatzem.

 

El nou coordinador de la Unitat d’Intervencionisme és el Dr. Jordi Serrat del Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor del CHV. Un aspecte clau és que en menys d’una setmana es va aconseguir fer el trasllat i posar en marxa la unitat, gràcies a la implicació dels membres de la Unitat i a la feina de tots els serveis de suport -com Infraestructures i Serveis, Neteja, Informàtica, etc. D’aquesta manera, s’ha pogut començar a ple rendiment, en horari de matí i tarda, per recuperar l’activitat que havia quedat posposada durant la pandèmia i que està implicada en el diagnòstic de patologia neoplàsica.

 

Quina tipologia de proves es realitzen a Intervencionisme?

Es disposa de fins a quatre boxes de treball simultanis on s’hi realitzen totes aquelles proves que requereixen sedació o anestèsia relacionades amb diferents especialitats:

·         Teràpia Electroconvulsiva (TEC). Psiquiatria.

·         Endoscòpia digestiva. Digestiu.

·         Histeroscòpia. Ginecologia.

·         Broncoscòpia i biòpsies pleurals. Pneumologia.

·         Biòpsies de moll de l’os. Oncologia i Hematologia.

·         Biòpsies prostàtiques. Urologia.

·         Extracció de cordals. Cirurgia Maxil·lofacial.

 

Estrena de nous equips i millora d’espais

El trasllat facilitarà que tant els professionals com els usuaris puguin comptar amb les instal·lacions adequades en tots els tipus de proves durant les diferents fases de l’exploració. A banda, coincidint amb el canvi d’ubicació, s’han estrenat nous aparells diagnòstics com gastroscopis d’adults i pediàtrics, colonoscopis, processadors d’imatge i bombes d’infusió TCI.

 

A l’espai de la Clínica de Vic on fins ara es realitzava l’activitat d’Intervencionisme s’hi ha ubicat la nova Unitat Terapèutica del Dolor. 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...