Sou aquí: Inici Notícies Menors de 14 anys podran sortir a passejar durant una hora al dia acompanyats d’adults amb qui convisquin

Menors de 14 anys podran sortir a passejar durant una hora al dia acompanyats d’adults amb qui convisquin

A partir d’aquest diumenge podran sortir durant una hora, entre les 9 del matí i les 9 del vespre, sense anar més lluny d’un quilòmetre de casa i mantenint els 2 metres de distància social

Abr 25, 2020
Menors de 14 anys podran sortir a passejar durant una hora al dia acompanyats d’adults amb qui convisquin

Consells per la sortida de menors de 14 anys

Els nens i nenes de fins a 14 anys de Vic podran sortir una estona a passejar a l’aire lliure cada dia a partir d'aquest diumenge, i mentre duri l’estat d’alarma i les seves possibles pròrrogues. Podran fer un passeig diari de màxim una hora, entre les 9 del matí i les 9 del vespre, i sempre acompanyats d’una persona adulta amb qui es convisqui. Segons les últimes mesures aprovades pel govern de l’Estat, no es pot anar més lluny d’un quilòmetre de casa i només podran sortir fins a 3 nens o nenes de cada casa. Per altra banda, a les persones majors de 14 anys se’ls permetran  les mateixes sortides que la població adulta té permeses en aquests moments, com anar a comprar o anar a passejar el gos de forma individual.

Els nens i les nenes de fins a 14 anys podran sortir per fer exercici, córrer i saltar però sempre mantenint la distància de seguretat mínima de 2 metres respecte les altres persones. Quan surtin podran portar joguines pròpies, com ara una pilota o un patinet, però estarà prohibit anar als parcs i a zones d’esbarjo infantil. No estarà permès utilitzar els elements lúdics com ara gronxadors o similars i tampoc es podrà seure als bancs públics. Estarà prohibit utilitzar els equipaments esportius i entrar als comerços.

Durant les sortides a l’espai lliure no està permès visitar familiars, com avis o àvies, i persones amb un major factor de risc. En aquest sentit, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, fa una crida a la coresponsabilitat i demana que tothom segueixi les mesures anunciades per frenar la pandèmia i evitar possibles contagis.

Erra insisteix en què s’han d’evitar les aglomeracions i concentracions de persones. A més, remarca que les sortides no estan plantejades, sota cap concepte, per poder trobar-se amb familiars, amistats o veïns i veïnes. Com és lògic, no està permès cap tipus de contacte físic, abraçades o petons per evitar el contagi ni acostar-se més de 2 metres amb persones que no viuen al mateix domicili.

En el moment de sortir de casa, es recomana que els infants portin mascaretes (casolanes, higièniques o quirúrgiques) i és obligatori per a les persones adultes. Caldrà rentar-se bé les mans amb aigua i sabó abans de sortir i al tornar al domicili. Abans de sortir, totes les persones del nucli familiar s’hauran de prendre la temperatura i en cas que alguna tingui més de 37ºC no podrà sortir ningú de casa. S’ha de pujar i baixar l’escala de l’immoble i evitar l’ascensor, sempre que sigui possible.

A Vic, tant la Guàrdia Urbana com les agents cíviques vetllaran pel compliment estricte d’aquestes mesures a tot el municipi, ja que en cas de no ser respectades seran degudament denunciades i sancionades.

 

 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...