Sou aquí: Inici Notícies InVic fomenta la rehabilitació de pisos buits a canvi que s’incloguin a la borsa de lloguer assequible

InVic fomenta la rehabilitació de pisos buits a canvi que s’incloguin a la borsa de lloguer assequible

ins el 28 de juny es poden sol·licitar ajuts de fins a 15.000 euros per a reformes de pisos desocupats, que tinguin més de 25 anys d’antiguitat, en qualsevol punt del municipi

Mai 21, 2019
InVic fomenta la rehabilitació de pisos buits a canvi que s’incloguin a la borsa de lloguer assequible

Programa InVic

El programa InVic de l’Ajuntament de Vic és un programa d’Habitatge que lliura subvencions a qualsevol propietari d’un pis desocupat, que es trobi dins la ciutat de Vic, amb l’objectiu que el reformi per incloure’l a la borsa de lloguer assequible. El termini de presentació de sol·licituds està obert fins el proper divendres 28 de juny. 

El programa InVic és una iniciativa per fer aflorar nous pisos per destinar a lloguer social. Així, per la convocatòria actual es destinaran un total de 77.000 euros per cobrir les despeses de remodelació de pisos que acabin a la borsa d’habitatge social, fins a un màxim de 15.000 euros per habitatge.

Les principals novetats d’aquesta segona convocatòria són l’ampliació de l’àmbit d’actuació a tota la ciutat i no només centrada en la zona de la ciutat antiga. També podran optar a aquesta subvenció les persones jurídiques, fins ara només podien presentar sol·licitud per la subvenció les persones físiques. Finalment, també es prioritzarà a les rendes més baixes a l’hora de concedir els ajuts en cas que la demanda superi l’oferta de la subvenció.
 
 

Què cobreixen els ajuts del programa InVic?

 

Els ajuts del programa InVic cobreixen les despeses de rehabilitació, honoraris tècnics, taxes i impostos amb el límit del 20% del seu cost i un topall màxim de 15.000 euros per habitatge.

El 80% de les despeses de rehabilitació, fins al topall de 15.000 euros, es podrà avançar en forma de préstec per part de l’Ajuntament si així ho sol·licita el propietari. Així, l’Oficina Local d’Habitatge serà l’encarregada de cobrar les rendes corresponents fins al total justificat de la despesa en l’habitatge. Un cop arribat al total de despesa, les rendes seran satisfetes directament a les persones propietàries dels immobles.

Es poden consultar les bases completes de la convocatòria en aquest enllaç.

 

La borsa de lloguer assequible

 

La borsa de lloguer assequible és un servei de l’Oficina Local d’Habitatge que facilita als propietaris particulars que tenen algun pis buit perquè l’ofereixin a uns preus sota mercat. Per això, s’ofereixen avantatges per part de l’Ajuntament com la cobertura multirisc, cobertura jurídica gratuïta per impagament, contracte gratuït i mediació, aval lloguer, comprovació de morositat i reducció de l’IBI segons les ordenances vigents. 

 

Vic és l’únic municipi de Catalunya que té cedida la gestió del parc públic d’habitatge, en conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  i per això l’ocupació està gairebé sempre entre el 98% i el 100%. A més, és un dels 11 municipis del país que compta amb una mesa d’emergència pròpia. Vic també forma part del llistat dels municipis de l’índex de referència dels preus del lloguer de la Generalitat de Catalunya.                                                                                                                                                      

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...