Sou aquí: Inici Notícies Es comencen a distribuir mascaretes sanitàries a les farmàcies de Vic

Es comencen a distribuir mascaretes sanitàries a les farmàcies de Vic

Es lliurarà una mascareta per persona i la primera serà gratuïta presentant la targeta sanitària individual. Cal donar prioritat a les persones que realment ho necessiten i no desconfinar-se de forma precipitada

Abr 20, 2020
Es comencen a distribuir mascaretes sanitàries a les farmàcies de Vic

Desinfecció de la via pública davant d'una farmàcia

A partir d'avui, les farmàcies de Vic començaran a distribuir les mascaretes sanitàries facilitades per la Generalitat de Catalunya, la primera de les quals serà gratuïta presentant la targeta sanitària individual.

La distribució de mascaretes es farà de forma professional, regulada i registrada a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut, que dona les garanties de transparència, i sempre en coordinació amb l’Administració Sanitària.
 
Inicialment, el nombre màxim de mascaretes que es podran dispensar serà d’una mascareta per persona i, en funció de la disponibilitat futura d’estoc, es podria ampliar el nombre màxim de mascaretes i modificar el període de dispensació, fins a haver distribuït el total de 14 milions de mascaretes amb què compta la campanya, variació que es comunicaria en el seu moment. En qualsevol cas, serà necessari que l’usuari presenti la targeta sanitària individual.
 
La regidora de Salut pública, Núria Vergés, demana que les persones que no s’hagin de desconfinar no es precipitin per anar a recollir la mascareta el primer dia per donar prioritat a qui realment la necessita. Vergés també recorda que les persones grans i col·lectius vulnerables tenen a disposició la bústia ciutadana per sol·licitar mascaretes i que la xarxa de voluntariat de Vic les hi porti a casa. 
 
 

Mascareta sanitària de teixit de tres capes

La primera mascareta es lliurarà gratuïtament i es tracta d’una mascareta sanitària de teixit de tres capes que, en cap cas, substitueix les principals mesures higièniques, com són el rentat de mans freqüent o tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar, ni les mesures de distanciament social.
 
Aquestes mascaretes ajuden a mantenir l’asèpsia, és a dir, estan dissenyades per impedir que els agents infecciosos presents al tracte respiratori es contagiïn a d’altres persones.
 
La campanya, que compta amb el suport del Departament de Salut, s’emmarca en un projecte liderat en el seu origen des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), conjuntament amb altres agents de la cadena de proveïment del medicament i un grup de treball de la Cambra de Comerç de Barcelona.
La iniciativa té com a objectiu donar resposta, des de la professió farmacèutica, i en coordinació amb el Departament de Salut, a una necessitat derivada del procés gradual d’aixecament del confinament -la utilització generalitzada de mascaretes-, en un moment en què hi ha baixa disponibilitat d’aquest producte.
 
 

Continua el lliurament de mascaretes elaborades pel voluntariat

El lliurament de mascaretes elaborades per la xarxa de voluntariat de la ciutat se seguirà oferint, també, a les farmàcies i diversos forns de pa del municipi.  Cal tenir en compte que aquestes mascaretes no són sanitàries, com les que es comencen a lliurar avui, i que s'han de seguir les recomanacions de desinfecció i d'utilització que s'hi adjunten abans de ser utilitzades.
 
 

Passos a seguir per posar-se la mascareta

 1. Abans del seu ús o manipulació cal desinfectar les mans amb una solució hidroalcohòlica durant 30 segons, o rentar les mans amb aigua i sabó durant 50 segons.
 2. Agafar la mascareta per la part central, sense tocar la capa interior.
 3. Fixar la mascareta al nas ajustant la peça nasal amb una lleu pressió. No s’ha de retirar per parlar ni tossir.
 4. Col·locar les gomes al darrera les orelles.
 5. Ajustar la mascareta entra la barbeta i el nas, assegurant que no hi ha espais lliures entre la cara i la mascareta.
 6. Cal tenir cura del seu ús. Després de ser utilitzada, si està en bones condicions (no humitejada o amb pèrdua de consistència) doblegar la mascareta amb la part externa cap a l’interior i guardar-la en un recipient tancat. Quan ja no es pugui tornar a utilitzar, doblegar la mascareta amb la part externa cap a l’interior i dipositar-la en un recipient tancat per al seu rebuig.
 7. Després de retirar la mascareta desinfectar les mans amb una solució hidroalcohòlica durant 30 segons, o rentar les mans amb aigua i sabó durant 50 segons.
 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...