Sou aquí: Inici Notícies Vic es suma a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe!

Vic es suma a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe!

Vic es suma a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe i gràcies a les persones voluntàries s’han retirat més de 230 kg de residus que es trobaven abandonats en diferents espais verds de la ciutat.

Mai 13, 2019
Vic es suma a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe!

Accions voluntàreis de neteja

Vic es suma a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe i gràcies a les persones voluntàries s’han retirat més de 230 kg de residus que es trobaven abandonats en diferents espais verds de la ciutat.

Durant la setmana s’han portat a terme accions voluntàries de neteja a Vic, incloses dins la campanya Let’s Clean Up Europe!, amb la finalitat de conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats a diferents espais de la ciutat. S’ha treballat recollint residus abocats il·legalment entorn del riu Gurri, de l’anella verda i del Puig dels Jueus.

Es van iniciar les accions el passat dimecres amb una intervenció voluntària de neteja organitzada per la Universitat de Vic i a on van participar alumnes del Institut Jaume Callís. Més de 45 persones voluntàries van dedicar tot el matí a fer tasques de neteja entorn del riu Gurri. Es va recollir un total de 85 quilos de residus, dels quals més d’un 60% eren envasos de plàstic i vidre i la resta eren trastos deixats a l’entorn de la llera del riu.

El temps va acompanyar les accions de diumenge amb la col·laboració d’unes 40 persones voluntàries que van intervenir fent la neteja a dos punts de la ciutat.

Destacar l’acció entorn de l’anella verda organitzada per l’Associació de veïns del Sucre que conjuntament amb Viakissos, van gaudir d’una jornada festiva de neteja veïnal sota el nom de “Caminem per un futur sense residus”. Hi van participar una trentena de persones que tot caminant anaven recollint els residus que es trobaven pel seu pas entorn del riu Méder. Gràcies als 30 participants es van retirar uns 120 kg de residus que estaven abandonats a la natura, es van identificar, classificar i es va reflexionar sobre possibles canvis en els hàbits de comportament de la ciutadania per evitar possibles abocaments incontrolats.

Finalment, ressaltar l’acció organitzada per l’Associació pel Benestar i Defensa Animal, que es va fer a l’entorn del Puig dels Jueus. Durant la matinal de neteja i gràcies a les persones voluntàries,  es van retirar més de 30 kg de residus que es trobava tirats a l’entorn del Puig deixant l’espai net i sense residus abandonats.

Remarcar la tasca del voluntariat que ha estat molt important en les accions de la setmana del Let’s Clean Up Europe! tot sumant esforços per mantenir els espais més nets i saludables i tot fomentant la implicació de les persones pel respecte al nostre entorn.

 

 

 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...