Sou aquí: Inici Guàrdia Urbana Vehicles abandonats

Vehicles abandonats

A continuació trobareu informació sobre el protocol utilitzat en casos de vehicles abandonats i respondrem a les preguntes més freqüents.

 

Vehicles abandonats a la via pública

 

Quan s’inicia un expedient de vehicle abandonat a la via pública?

L’expedient de vehicle abandonat es pot iniciar per dues vies:

 

  • Els agents detecten un vehicle aparcat al mateix lloc per un període superior a 15 dies amb símptomes d’abandonament, com pot ser brutícia, rodes desinflades, bonys, o mancances administratives (assegurança i itv caducades). Redacten l’acta d’abandonament i li col·loquen una enganxina verda.

  • Mitjançant trucada o avís d’un ciutadà informant que hi ha un vehicle amb símptomes d’abandonament, iniciem el control de l’esmentat vehicle. Si es comprova que el vehicle no es mou i realment té símptomes d’abandonament, iniciem l’expedient d’abandonament i es col.loca l'enganxina verda.

 

Cada quan es controlen els vehicles abandonats?

El municipi de Vic es divideix en 5 sectors i es controlen cada setmana.

 

Una vegada iniciat l’expedient, quins passos es segueixen?

El següent pas a fer és intentar contactar amb el propietari del vehicle i informar-lo que té un vehicle de la seva propietat aparcat a la via pública durant un període perllongat de temps.

Aquesta primera notificació és informativa.

Quan es controla que el vehicle no s’ha mogut durant un període mínim d’un mes es tramita la denuncia per vehicle abandonat i es col·loca l'enganxina vermella.

Una vegada denunciat, s’envia una altra notificació al titular amb acús de recepció on se l’insta a retirar el vehicle de la via pública i solucionar les mancances administratives en cas que les tingui.

 

Què passa si no es localitza el propietari?

Si els intents de localització de titular han estat infructuosos, es publica un edicte al taulell de l’ajuntament on el titular està empadronat informant de la tramitació de l’expedient de vehicle abandonat. Aquest anunci estarà exposat durant un mes.

Passat aquest període i si el propietari no s’ha fet càrrec del vehicle, el vehicle és lliurat al desballestament per a la tramitació de la baixa i la seva posterior destrucció.

 

Vull donar de baixa un vehicle, com ho he de fer?

Qualsevol propietari pot donar de baixa el seu vehicle dirigint-se a la Prefectura Provincial de Trànsit,  situada a Gran Via de les Cort Catalanes, 184, presentant la documentació del vehicle i del titular.

També es pot donar de baixa un vehicle dirigint-se directament a qualsevol desballestament.

Si el propietari el que vol és desfer-se del vehicle i aquest es troba al terme municipal de Vic, s’ha d’adreçar a la comissaria de Guàrdia Urbana amb la documentació del vehicle i la del titular, i presentar la renuncia del vehicle. Una vegada presentada la renúncia, comprovarem les dades del vehicle, el retirarem i procedirem a tramitar el seu lliurament al desballestament.

 

La Guàrdia Urbana cobra per realitzar el tràmit de renuncia i baixa d’un vehicle?

No, el tràmit és gratuït i el titular no ha d’abonar cap import.

 

Estic interessat a comprar un vehicle que he vist que té l'enganxina de vehicle abandonat, com ho he de fer?

D’acord amb la Llei de Protecció de Dades, la Guàrdia Urbana no pot facilitar les dades del titular del vehicle, tot i que la persona interessada pot posar-se en contacte amb el titular pels seus propis mitjans.

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...