Sou aquí: Inici Agents Cívics Què fem? Sessions informatives i activitats diverses

Què fem? Sessions informatives i activitats diverses

 Realitzem sessions informatives, activitats i dinàmiques educatives amb escoles, centres de formació d’adults, espais d’educació en el lleure, associacions, etc., per donar a conèixer la nostra figura, per identificar de primera mà quines són les necessitats i les demandes de la ciutadania en relació al civisme i la convivència, i per treballar les problemàtiques que sorgeixin.
 
Algunes de les activitats que hem fet són:
 
 
 
1.- Escenaris de futur. L'alumnat de PFI, 3r d'ESO i 1r de Batxillerat del curs 2018-19 de l'Institut de Vic reflexiona sobre els valors! 
 
2.- "I-generation". La gent jove de l'institut de Vic 2017-18 reflexiona sobre l'incivisme a la ciutat de Vic en relació al vandalisme, les deixalles i la tinença responsable. 
 
 
3.- Dinàmica "El Preu de l'incivisme" amb els centres d'educació secundària i postobligatòria. Al 2017 presentem el vídeo "El Preu de l'incivisme" als joves de la ciutat, per tal d'assumir compromisos entre totes i tots i millorar el nostre entorn. 
 
 
4.- Sessió de civisme als centres d'educació secundària. Al 2016, juntament amb els mediadors, Vicjove, la Casa d'Oficis i l'àrea d'educació de l'Ajuntament de Vic, s'ha portat a terme un projecte de civisme, amb els joves com a protagonistes, per recollir les seves propostes en relació a la millora del civisme a la ciutat. 
 
Clica aquí per veure el vídeo que recull les propostes dels joves. 
 

5.- Participació del Consistori Infantil en l'elaboració de la campanya "Tinença responsable d'animals domèstics", al 2014, per transmetre conjuntament els valors cívics entre la ciutadana. Clica aquí per veure el vídeo resultant del projecte.

 

consistori

 

 

 

6.- Activitat de "Hip-hop cívic" als centres d'educació secundària. Entre el 2012 i el 2013, aproximadament 800 alumnes dels centres d'educació secundària de la ciutat reben la visita dels agents cívics per portar a terme una dinàmica a l'aula de hip-hop, i reflexionar sobre els valors compartits. 

 

 

hiphop

 

 

7.- Sessió informativa "Taller de coneixement de l'entorn". Juntament amb l'Oficina Municipal d'Acollida, es porten a terme tallers per donar a conèixer els drets i deures de la societat vigatana a les persones nouvingudes. Des de 2012, més de mil persones han participat als tallers.

 

coneixement entorn

 

 

8.- Sessions a les escoles de Vic amb l'alumnat de cicle mitjà i superior per conèixer la normativa de civisme la ciutat. Des de 2015, hem fet sessions amb més de dos mil alumnes. 

 

 

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...