Sou aquí: Inici Agents Cívics Què fem? Difusió de l'ordenança

Què fem? Difusió de l'ordenança

 El Servei d'Agents Cívics informem sobre la normativa de civisme i convivència que es recull a l’Ordenança Municipal de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència Ciutadana i vetllem perquè aquesta informació sigui accessible a tota la població.

Per portar a terme aquesta tasca, elaborem avisos informatius en diversos idiomes i materials gràfics. A més a més, fem campanyes informatives per barris o zones depenent de les necessitats o les demandes de la ciutadania. 

 

CAMPANYA: A LA NIT, ACTIVA EL SILENCI 

 

Amb la col·laboració del Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Vic, hem elaborat aquest material  amb l'objectiu de conscienciar sobre els efectes que el soroll produeix sobre la salut de les persones. Pel benestar emocional i físic, cal activar el silenci a la nit. 

 

Descarrega el material de la campanya

 

 


CAMPANYA: LES CIGARRETES, BEN APAGADES I A LA PAPERERA!

Amb la col·laboració del Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Vic, hem elaborat aquest material  amb l'objectiu de conscienciar sobre la gran quantitat de cigarretes que tenim als nostres parcs, places, carrers i zones verdes. Aquesta campanya s'ha realitzat a petició dels nens i nenes de les escoles de Vic, que creuen que hi ha massa cigarretes a la ciutat. 

 

Descarrega el cartell de la campanya

 

 

CAMPANYA: A VIC, ELS ESCOPITS AL MOCADOR!

Juntament amb el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Vic, hem elaborat aquest material multilingüe amb l'objectiu de fer conèixer als vigatans i vigatanes els perjudicis de salut que generen els escopits al carrer. 

 

Descarrega el tríptic dels escopits. 

 

ROBA ESTESA

Informem habitatges i comunitats veïnals per donar-los a conèixer la normativa de roba estesa a Vic, que estipula que la roba no es pot estendre als balcons, finestres o obertures que donen a la via pública.  

 

 

                                  foto roba estesa           sense roba estesa


Sabies que...

 • En els darrers anys, els agents cívics hem informat més de 1.500 habitatges en relació a la normativa de roba estesa. A dia d'avui, s'informen només habitatges o edificis en particular, ja que la normativa és àmpliament coneguda.

 

 

PAPERERES I CONTENIDORS

En col·laboració amb Medi Ambient, informem la ciutadania de la utilització correcta dels contenidors i de l’ús de les papereres, per tal d’evitar situacions d’insalubritat. 

 

paperera bossa                          contenidors amb trastos

 

Sabies que...

 • Per evitar l’abandonament de bosses d’escombraries fora de contenidors i evitar l’incivisme amb la recollida selectiva, els agents cívics entre 2020 i 2021 realitzen una campanya amb els següents resultats: 

 • 725 persones informades a peu de carrer sobre la recollida selectiva i de trastos

 • 105 hores de dedicació a campanyes informatives a peu de contenidor 
 • 160 controls a entorns de contenidors desbordats per comprovar si dins el contenidor encara hi cabien bosses

 • 68 bosses obertes per identificar-ne adreces

 

ALTRES CAMPANYES

 

 

 

⇒ Evitar donar menjar als animals al carrer

 

 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...