Sou aquí: Inici Agents Cívics Què fem? Difusió de l'ordenança

Què fem? Difusió de l'ordenança

 El Servei d'Agents Cívics informem sobre la normativa de civisme i convivència que es recull a l’Ordenança Municipal de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència Ciutadana i vetllem perquè aquesta informació sigui accessible a tota la població.

Per portar a terme aquesta tasca, elaborem avisos informatius en diversos idiomes i materials gràfics. A més a més, fem campanyes informatives per barris o zones depenent de les necessitats o les demandes de la ciutadania. 

 

CAMPANYA: A VIC, ELS ESCOPITS AL MOCADOR!

Juntament amb el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Vic, hem elaborat aquest material multilingüe amb l'objectiu de fer conèixer als vigatans i vigatanes els perjudicis de salut que generen els escopits al carrer. 

 

Descarrega el tríptic dels escopits. 

 

ROBA ESTESA

Informem habitatges i comunitats veïnals per donar-los a conèixer la normativa de roba estesa a Vic, que estipula que la roba no es pot estendre als balcons, finestres o obertures que donen a la via pública.  

 

 

                                  foto roba estesa           sense roba estesa


Sabies que...

 • En els darrers anys, els agents cívics hem informat més de 1.500 habitatges en relació a la normativa de roba estesa. A dia d'avui, s'informen només habitatges o edificis en particular, ja que la normativa és àmpliament coneguda.

 

 

ANTENES PARABÒL·LIQUES

Lliurem avisos a la ciutadania perquè retirin les antenes parabòliques del balcó, la finestra o la façana. D’aquesta manera, es preserven les condicions estètiques dels immobles i s’evita que caiguin elements sobre la via pública.

 

 

 amb antenes         sense antenes

Sabies que...

 • Els agents cívics hem lliurat més de 500 avisos en relació a la normativa d'antenes parabòl·liques, amb uns resultats molt positius. 
 •  Les antenes que s'han avisat són les que donen a la via pública, que són les de competència municipal.

 

 

PAPERERES I CONTENIDORS

En col·laboració amb Medi Ambient, informem la ciutadania de la utilització correcta dels contenidors i de l’ús de les papereres, per tal d’evitar situacions d’insalubritat. 

 

paperera bossa                          contenidors amb trastos

 

Sabies que...

 • Per evitar l’abandonament de bosses d’escombraries fora de contenidors i evitar l’incivisme amb la recollida selectiva, els agents cívics entre 2017 i 2018 realitzen 348 controls a papereres i contenidors, obren 212 bosses mal ubicades i n’identifiquen 61 adreces, les quals reben una visita a domicili posterior.  

 

ALTRES CAMPANYES

 

 

 

⇒ Evitar donar menjar als animals al carrer

 

 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...