Sou aquí: Inici Agents Cívics Mobilitat: bicicletes i VMP

Mobilitat: bicicletes i VMP

Campanya informativa per fomentar l'ús responsable de la bicicleta i el patinet elèctric .

 

Des de fa anys, l’Ajuntament de Vic ha iniciat un seguit d’actuacions per fomentar la mobilitat sostenible i segura a la ciutat, i avançar cap a una nova manera d’entendre els nostres desplaçaments. 

 

A dia d’avui, un dels reptes pendents és la circulació segura dels ciclistes per la ciutat. La manca de coneixement de la normativa per part d’alguns ciclistes, i la dificultat d’acceptació d’aquest mitjà de transport per part d’alguns conductors i vianants, han motivat el desenvolupament d’una campanya per tal d’integrar la bicicleta i els ciclistes com una peça clau de la mobilitat a la ciutat.

MATERIALS DE DIFUSIÓ 

Díptic "Jo vaig amb bici"

Consells pràctics per circular en bicicleta

Com circular en patinet 

 Mapa de la xarxa ciclable de Vic (actualitzat març 2021) 

BICIREGISTRE 

L'Ajuntament de Vic s'ha associat a l'associació Xarxa de Ciutats per a la Bicicleta. Amb aquesta iniciativa, les persones que ho desitgin poden registrar la bicicleta al web biciregistro.es, per recuperar-la més fàcilment en cas de pèrdua o robatori. 

Quins tràmits cal fer per registrar la bici? La seu electrònica ho recull!

 

 

 JO VAIG AMB BICI

Al 2019 s'inicia la campanya JO VAIG AMB BICI per fomentar l'ús de la bicicleta en els desplaçaments quotidians, ressaltant els avantatges d'utilitzar aquest mitjà de transport. Et pots descarregar el díptic de la campanya aquí

 Hexagons_1.jpg

CONSELLS PRÀCTICS PER CIRCULAR EN BICICLETA 

A la primavera de 2018, l'Ajuntament de Vic reparteix 20.000 fulletons a totes les llars vigatanes per donar a conèixer els consells pràctics per circular en bicicleta. A més a més, els agents cívics realitzen una campanya a peu de carrer per conèixer de primera mà les opinions dels ciclistes que es desplacen per la ciutat. 

 

 

 

Com ens podem desplaçar per la ciutat d'una forma segura? Com podem agafar confiança en els nostres desplaçaments? Com complim les nostres obligacions, i fem valdre els nostres drets?

 

 

Consulta-ho als Consells pràctics per circular en bicicleta en:           

català

castellà                                                                      

anglès 

panjabi

xinès

En Peyu, actor i humorista, ha volgut col·laborar amb el foment de la bicicleta a la ciutat i dona alguns consells de gran utilitat en aquest vídeo. 


CONSELLS PRÀCTICS PER CIRCULAR EN PATINET ELÈCTRIC - VMP 

Campanya que es posa en marxa al 2021, coincidint amb l'entrada en vigor de la nova normativa de la Direcció General de Trànsit. 

Si vols saber com t'has de desplaçar en patinet per Vic, clica aquí! 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...